Over Luzente Fotografie

Hi ik ben Dana. De fotograaf achter Luzente Fotografie.

Op de middelbare school raakte ik in de ban van fotografie. Dozen vol snapshots heb ik, want overal nam ik wel een camera mee naar toe. Ik kreeg een een Praktica TL1000 (een analoge spiegelreflexcamera) waarmee ik veel experimenteerde en zelfs nog in de Donkere Kamer van mijn middelbare school mijn eigen foto’s kon afdrukken.

Toch verwaterde de hobby, want er moest serieus aan de toekomst gewerkt worden. Daar waar enkele vrienden van mij wel een fotografie opleiding gingen doen, ging ik Communicatiekunde studeren in Groningen (absoluut geen spijt van gehad). Ook daar legde ik alles vast met een kleine point-and-shoot van Canon. Dus het fotograferen heb ik eigenlijk nooit los gelaten, maar meer dan een hobby werd het niet. Na wat verschillende ‘simpele’ camera’s kwam eerst de Canon EOS 450D, een digitale spiegelreflexcamera.

Ik begon het steeds leuker te vinden om hiermee aan de slag te gaan. Via mij werk als (online) marketeer was ik inmiddels ook handiger geworden in de nabewerking. Op de manege waar ik reed werd een veulen geboren. Daar wilde ik wel mooie foto’s van maken. Dus zo gezegd zo gedaan. Ze werden best leuk! En een vriendinnetje stuurde mij een linkje naar de fotografie cursus van Arnd Bronkhorst. Ik schreef mij meteen in. Volgde online workshops fotografie via Skillshare en leerde mijn camera (toen inmiddels de Canon EOS200D) steeds beter bedienen.

Meer shoots volgden, ik word steeds handiger en mijn kwaliteit steeds beter. Sinds kort maak ik mijn foto’s met mijn eerste Full Frame, systeem camera, de Canon EOS RP in combinatie met mijn nieuwe 70-200mm f2.8 lens van Canon, zodat ik nog meer kwaliteit kan leveren.

Ik blijf steeds werken aan mijn skills door fotografie cursussen, meeloopdagen, photoshop cursussen en het Mastermind coachingstraject bij Ryanne Tichelaar. Door mij te blijven ontwikkelen kan ik steeds meer kwaliteit brengen en kan ik jou ook steeds beter begeleiden tijdens een shoot. 

Foto door Nina Voordes