Hoe bereid jij je het beste voor op een fotoshoot?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is voor jou en mij maar vooral ook voor het paard handig als de fotoshoot zelf niet zoveel tijd kost. Dus zorg dat je weet wat je wilt en dat jij en jouw paard in de startblokken staan voordat de shoot begint.

Een goede voorbereiding begint al thuis!

Voordat we gaan beginnen is het handig als je vooraf bedenkt je wat voor soort shoot je wilt hebben.

  • Wil je portretfoto’s samen met je paard?
  • Wil je juist rijfoto’s?
  • Of wil je heel graag blackfoto’s of Fine-art foto’s van je paard?
  • Welke sfeer zou je graag op jouw foto’s zien?

Weet je niet helemaal wat je wilt? Ga dan voor inspiratie zoeken op internet of in boeken. Laat voorbeelden zien van wat jij mooi vindt. Ik heb natuurlijk wel een idee wat ik mooi vind, maar ik sta altijd open voor jouw ideeën.  Daarnaast hoef je, als een fotoshoot bij mij boekt, je niet te beperken tot één soort shoot. Het helpt natuurlijk als je vooraf een beetje weet wat je uit de fotoshoot wilt halen. 

Locatie

Voordat we definitief afspreken is het handig om te bedenken waar je de foto’s wil maken. Een locatie is heel sfeerbepalend voor een foto. Het bos geeft een heel andere sfeer dan het strand. Maar zelfs in het bos heb je grote verschillen. Er is ontzettend veel mogelijk, dus denk vooraf goed na op welke plek je graag foto’s wilt maken. Zijn er mooie plekjes bij jou in de buurt waar je met je paard mag komen? Het kan zijn dat ik je vraag om foto’s te sturen van de betreffende locatie, om er zeker van te zijn dat het kan werken.

Hoe mooier de plek, hoe mooier de foto’s kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tuin, een veld met bloemen, het strand, of bomen of struiken in het bos. Voor blackfoto’s hebben we een ruime ingang voor een stal of schuur nodig of een plek waar ik mijn zwarte achter- gronddoek op zou kunnen hangen.

Is jouw paard niet zo gemakkelijk met stil staan, dan kun je dat een beetje oefenen. Je kunt ook kiezen voor locatie  waar je paard zich op zijn of haar gemak voelt. Een ontspannen paard draagt enorm bij aan de kwaliteit van de foto’s.

Ready for action

Als je weet wat je wilt, en de fotoshoot staan ingepland, dan zijn er nog een paar dingen die je kunt voorbereiden!

In ieder geval is jouw paard...

Het tuig van je paard...

*hengstenketting is makkelijker weg te werken, je kunt ook gebruik maken van het fotohalster, dat is weg te werken, waardoor het lijkt alsof je paard los staat.

Ben jij er ook klaar voor?

error: Content is protected !!