Neem een kijkje in mijn studio

Het is tijd! Het is tijd voor mij om te laten zien aan jullie hoe ik het doe. En misschien kun jij er wat van leren. Daarom neem ik je graag mee naar mijn keuken, mijn studio, en deel ik met jou mijn recepten.

Ik ga jou laten zien hoe ik mijn studio opzet, hoe ik mijn foto’s maak en hoe ik kijk naar de de situatie en het licht. Ik ga je meenemen in mijn routine. En ik ga jou leren hoe jij dat zelf ook kunt doen. 

Maar we gaan niet alleen maar fotograferen, want daar stopt het niet voor ons als fotograaf. Ik ga jou ook leren hoe van een mooie foto, een fantastische foto maakt. 

Masterclass studio fotografie

Fotograferen in een studio is net even anders dan het fotograferen in de buitenlucht. Je neemt zelf de controle over het licht. Dat kan door middel van continue licht (bv. een lamp) of een flitser. Daar waar buiten de zon en het daglicht bepalen hoeveel licht je tot beschikking hebt, in de studio bepaal je dat zelf. 

Tijdens de masterclass ga ik je leren hoe je zelf de studio neerzet, waar je op moet letten en hoe je omgaat met de lichtbronnen. Waar zet je ze neer, hoe gebruik je ze ten opzichte van de modellen, de paarden. 

Ik ga je leren kijken naar het licht en de compositie. Je gaat zien dat het belichten van de paarden anders werkt in de studio en dat je daarmee tot hele andere en, in mijn ogen, hele mooie resultaten komt. 

 

 

Masterclass photoshop

Als fotograaf weet je wellicht inmiddels dat  de foto nog niet af is, wanneer je op het knopje hebt gedrukt. Daarna begint het echte werk pas. Na het fotograferen in de studio zul je zien dat ook de nabewerking van studio foto’s iets anders is dan bij een reguliere foto. 

Daarom is een masterclass studiofotografie niet compleet, als je niet ook leert, hoe je uiteindelijk het allermooiste resultaat behaalt. Een studiofoto verdient het om straks aan de muur te hangen. Dan mag er ook wel wat tijd en liefde in het nabewerkingsproces. 

Ik laat je daarom niet naar huis gaan, zonder dat we ook dit onder de knie hebben. Ik ga je leren hoe je een foto uit de studio edit en hoe je daar een waar kunstwerk van kunt maken. 

Kom jij kijken in mijn keuken?

Op zondag 22 januari 2023 organiseer ik een masterclass, waarin ik paardenfotografie in de studio, in theorie aan jou ga leren en laat zien in de praktijk. 

Het is een echt kijkje in mijn keuken, want het gaat plaatsvinden bij mijn thuisbasis op de Amsterdamse Manege. Details ga ik ook heel snel aan jullie laten weten, maar je kunt je natuurlijk al wel opgeven! 

Er zal plek zijn voor 4 deelnemers.
We starten om 10:00u en eindigen om 16:00u. En ik zorg voor een lekkere lunch. 

Je gaat naar huis met een hele lading nieuwe foto’s voor je portfolio, heel veel inspiratie en super leuke ervaring rijker. Ik kijk er naar uit om je in mijn home-away-from-home te ontvangen. 

error: Content is protected !!